termit886, zgłosiłem nierówną pracę na gazie w serwisie. Na początku u Śliwki wymienili czujnik ciśnienia gazu, ale po 2km wróciło. W Emidzie wymienili wtryski gazu od ręki.
Objawiało się to tak, że stojąc przed samochodem z otwartą maską było słychać, jakby jeden wtrysk sie na chwile zawieszał, spadek obrotów, potem zwiększenie na 1500 i spowrotem praca na 600-700.
Wyczuwalne za każdym razem na luzie. Teraz jest lepiej - silnik pracuje stabilniej. Przełączył mi się na benzyne powyżej 4000rpm - było odczuwalne podczas przyśpieszania na dwójce.
Objawiało się to tak, że stojąc przed samochodem z otwartą maską było słychać, jakby jeden wtrysk sie na chwile zawieszał, spadek obrotów, potem zwiększenie na 1500 i spowrotem praca na 600-700.
Wyczuwalne za każdym razem na luzie. Teraz jest lepiej - silnik pracuje stabilniej. Przełączył mi się na benzyne powyżej 4000rpm - było odczuwalne podczas przyśpieszania na dwójce.

. Na ostatnich targach GasShow był prezentowany właśnie Rapid 1.2 TSI z Landi Renzo Omegasem Direct, a na internecie można było znaleźć info iż "Skoda, wraz z dostawcą instalacji, którym jest Landi Renzo Polska przygotowuje zestawy montażowe dla nowej Skody Rapid właśnie w wersji z silnikiem 1,2 TSI (z bezpośrednim wtryskiem benzyny). W ofercie znajdzie się także zestaw do konwersji na zasilanie gazowe silnika 1,2 MPI w tym modelu". Coś muszą wymyśleć, żeby słupki sprzedaży ładnie wyglądały i żeby jednak LPG było w ofercie, nieważne jakie, ale żeby było
- 1.6 MP
Komentarz